Mathysteri?


Jennie gjorde en väldigt smart sak idag. Hon gick till ICA. På nyårsafton. Nej då, det var inte alls mycket folk. Det var SJUKT mycket folk. Folk handlade som om det inte fanns en morgondag (fast iofs borde man kanske inte handla så mycket då... hm... jaja, ni fattar vad jag menar)... Hysteriskt. Jag kan verkligen hata mycket folk... Idag var det en sån dag.

MEN. Nu är det färdighandlat och Minna kommer in till Söder om nån timme. Sen ska det fixas och trixas och lagas mat och ätas och drinkas och skålas och 2009 ska välkomnas. Yej!

Bye, bye 2008. 2009, here I come.  

Ut med det gamla, in med det nya...


... i första hand syftar jag på mina dammråttor. Idag var det bye bye till dessa... Jag for fram med trasa och dammsugare. Åh, så skönt. Nu är det rent. Allt utom badrummet då, men äsch, allt kan ju inte vara perfekt :)

I andra hand menar jag livet. Ut med det gamla och in med det nya. Det nya har ju iofs varit på väg in ett ganska bra tag nu. Men det blir på nåt sätt lite mer "officiellt" med ett nytt år. Jag känner mycket bra vibbar inför 2009. Jag tror det kommer bli ett mycket bra år. Det är bara att jag bestämmer mig för att det ska bli bra, så blir det så. Hehe. Jag, positiv? Jajemen serru! :)

Vad hände 2008?

1. Jag började på nytt jobb. Och jag jobbar där fortfarande, och jag trivs och utvecklas för varje sekund som går. Och det är omväxlande, minst sagt :) Man vet aldrig hur en dag kan se ut... Det är spännande!

2. Jag fyllde 25. Ja, alltså, att fylla år är väl inget speciellt iofs, men nu är jag närmare 30 än 20. När hände det? Vuxen? Jag? Nä :)

3. Lite resor hann jag med. Rom, Valenica, Ibiza och Barcelona (ja, mycket Spanien blev det visst...). Ju äldre jag blir, desto mer sugen blir jag på att dra i väg. Det är mycket jag vill se... och göra. 

4. Jag gick från sambo till singel på ett ganska kaosartat sätt. Att nå botten innerbar bara en sak, att börja ta sig uppåt igen. Vilket jag insett var bättre än någonsin (jag säger det inte bara för att jag "måste" - utan för att det verkligen är så). 

5. Jag köpte min första bostadsrätt. På Södermalm. Jag vet att jag kan tjata om det väldigt mycket - men jag trivs jättebra här :) och det var ett sånt himla bra beslut. Lägenheten tar sakta med säkert form, och snart har jag ny soffa och TV också, wiee :) 

6. Gamla och nya vänner. Jag ska inte göra någon lista nu, haha, men I love you all :) Och ni vet nog vilka ni är... Det har varit ett turbulent år för Jennie, det är ett som är säkert. Och jag kan inte tacka er alla nog för det underbara stöd jag har fått, det slutar aldrig att värma.


The last day


Idag var det en fantastiskt vacker dag på landet. Och då åkte vi därifrån :(

Nu är jag hemma i Stockholm igen. Och det känns jätteskönt. Jag känner mig utvilad och har fått en rejäl dos av ledighet, men det var skönt att komma hem. För detta känns verkligen som mitt hem nu. Stockholm, alltså. Och lägenheten känns även det som den är på god väg att bli ett mysigt hem :)

Nu ska jag packa upp min gigantiska väska som väger TON. Men - jag har faktiskt använt alla kläder förutom två tröjor :) Bra beräknat där Jennie. Fast, som sagt, väskan väger lika mycket som om jag skulle resa utomlands i minst ett år. Jösses.

  
   

Back to Stockholm


Snart är det slut på den sköna och lugna vistelsen i Linköping och på landet. Imorgon blir det lyxbuss (ja lyx, jag tycker Bus4you är den bästa affärsidén på lääänge) hem till Sthlm, jag har redan laddat burken med filmer så det går fort. Jag har en ångestgrej när jag kommer hem. Städa. Jag måste städa. Och denna gång ordentligt... Jag har bott i lyan i över 2 månader, och jag har fuskstädat varenda gång det har varit dags. Men nu jävlar! Bort med er alla äckliga dammråttor...

Har jag sagt det, att jag har hittat både en TV och en soffa som jag ska köpa? I'm so happy :) Det kommer bli så fint. Ska bara ragga upp en bil så jag kan åka till Kungens kurva och sätta sprätt på slantarna... Och om det är någon som vill köpa (det kommer inte bli särskilt dyrt... jag behöver verkligen bli av med det...) en tjock-TV (dock sjukt bra TV, kommer sakna den...) eller en benvit två-sits Tomelilla-soffa med tillhörande fåtölj och fotpall - TELL ME!

Laddar annars inför nyår med Minna. Wiee, vi kommer ha skoj oavsett vad vi hittar på :) Minna är helt klart världens goaste - like you honey!



Och på lördag blir det visst fest igen! Gud så skojigt :)

Landet-slö


Vad har Jennie gjort idag? Jo, hon sov länge, låg sedan kvar under täcket läsandes en bok. Väl uppe var det promenad som gällde, i 1 h och 15 min. Därefter fixade jag middag, paj såklart. Mums.
 

Jag älskar att vara på landet. Uppskattar det betydligt mer nu än förr. Men jag saknar alltid mamma lite extra här. Det behöver dock inte vara ett "men" att sakna henne extra mycket. Hon känns på det sättet betydligt närmare, vilket värmer massor. Här finns det fortfarande mycket kvar som är präglat av henne. Jag hoppas det förblir så länge till.

  

Lite bilder från promenixen idag. Dum som jag är tog jag inte med min monsterkamera ut, utan det fick bli lite pics med mobilen. Next time, maybe.

Snart är det nyårsafton! Spännande. Undrar vad som händer under 2009... Jag har inga höga förhoppningar, men det känns i magen att det kommer bli ett mycket bra år. Jennie är på god väg i livet - och det är hon fan värd! :) En sammanfattning av 2008 lär väl komma lite senare här. Hoppas det i alla fall.


Nu ska jag fortsätta slöa. Ni vet, skriva i bloggen är en aning ansträngande.


Va fan...


Nu är det tredje gången jag försöker skriva detta inlägg med hopp om att det inte ska försvinna spårlöst ut i cyberrymden. Jag är inte bitter, nej.

Igår var det juldagen och det var dags för traditionell juldagsutgång. Inte för att jag har utövat denna tradition de senaste åren, men i alla fall. Cara och jag testade den nya nattklubben i Linköping, Strandgatan 2 (pappas nya granne, för övrigt... Jennie hade krypavstånd hem, även om jag denna gång valde att gå). Inget märkvärdigt överhuvudtaget... Men Cara och jag har såklart kul ändå :)



För er som undrar om killarna bakom hånglar: Jag vet inte, men jag hoppas det :) Hångla är skoj.

Nu befinner jag mig ute på landet efter några dagars julfirande. Så skönt och efterlängtat. Brasan knastrar i öppna spisen, och jag slumrar till i soffan med jämna mellanrum. Imorgon är planerna långpromenad, läsa bok och dricka te. Om jag längtar? Ja.

Nu ska jag spara inlägget. Annars får jag krupp och kastar ut datorn genom fönstret. Och då blir inte chefen glad när jag kommer tillbaka om en vecka utan jobbdator...  

Dan före dan före dopparedan...


... måste man ju skriva. Ju.

Precis hemkommen hos far min efter besök hos en kär vän. Ibland behöver man inte ses ofta eller egentligen ha mycket gemensamt, det blir så bra ändå. Prat om ditt och datt, men också djupa saker som livet. Det är spännande det där, hur man kan prata mycket med vissa människor. Människor man egentligen inte alls trodde att man skulle kunna prata så mycket med.

Men hur som helst. På onsdag är det julafton. Tjoho!

Och på annandagen blir det Vigerstad. Åh, vad jag längtar. Jag ska göra precis ingenting. Kanske läsa klart min bok. Men annars - ingenting. Skööönt.

Inlägg nr 2


När jag ändå är igång passar jag på att skriva ett inlägg till. Men med lite annat fokus.

Jag är ledig, och då finns det plötsligt tid att skriva. Skumt det där, att jag aldrig lyckas få till det med bloggen. Men det är ganska mycket jag liksom aldrig får till det med numera. Tiden springer iväg och det är svårt att förstå att det snart är två månader sedan jag flyttade till Söder. Jag hade väl tänkt hunnit med betydligt mer vid det här laget vad det gäller inredning osv, men äsch. Jennie har levt livet istället :)

Och det har inte varit särskilt dumt :) Jag vill påstå att denna höst har varit väldigt trevlig och full av spännande saker och nya bekantskaper... Inte mig emot. Jag börjar nå en punkt i livet där jag känner mig bekväm, bekväm med livet så att säga. Det finns mycket kvar att jobba med, det vet jag. Men tanken på att jag är på på god väg får mig att le en gnutta. Tjoho :)

På onsdag är det julafton. Spännande! Varje år numera ser det olika ut just den dagen. Förra året spenderade jag ute i skärgården - en julafton (och nyår därtill...) jag aldrig kommer glömma. Men livet tar en på oanade vägar, och jag tror nog jag ska finna nya mysiga och gemytliga platser att spendera sådana helger på.

Just nu är jag är Linköping, min barndomsstad. Det känns inte riktigt som att "komma hem" längre, efter att huset har sålts, mamma är himlen, och pappa bor i stan. Men någonting är det i alla fall. Jag tänkte stanna runt en vecka, passa på att slappa (för DET behöver jag) och hänga på landet. I soffan med en bok, en brasa, en kopp te - och bara vara.

Imorgon har jag några få to-do's. Det känns väldigt ovanligt på en måndag, haha. Men jag är fan värd att vara ledig (ursäkta svordomen, men... jaja... hehe).  

Ja, vad ska man säga?


... ingenting.

Jag tar en sak i taget. Börjar med Barca. Det var en grym helg - fantastisk kul att träffa Ida igen. Och Lisa också såklart. Barcelona var även det en upplevelse utöver det vanliga. Jag börjar förstå vad folk pratar om när det kommer till den staden. Och då var jag ändå där i december! Det vill säga inte säsong. Längtar tills jag kommer tillbaka - och då ska det banne mig bli vår eller sommar :) Så jag får njuta lite av stranden och havet också. Nu var det strosandet i butiker, det sköna sällskapet, kulturintaget, turistandet, fotograferandet, mysandet på caféer och restauranger, klubbandet, skumpadrickandet och mycket mer som fångade mitt hjärta :) Lite bilder nedan som får tala för sig själva.
 
   
   
   
  
  
   
  
 

RSS 2.0