Hua...


... vad jag svettas! Kom precis hem från en trevlig fika/glass tillsammans med en gammal kompis. Vi började i Gamla stan, fortsatte med färjan över till Djurgården... och tog därefter en promenad längs Strandvägen heeela vägen tillbaka till Slussen via Skeppsbron. Ja, i denna värme. Kanske inte det smartaste... men att promenera var ändå mer lockande än att sätta sig på en kokade buss. Och vi hade ju dessutom väldans trevligt längs vägen :)

Man kan ju lugnt säga att sommaren har kommit till stan. Vilken vecka det har varit! Tråkigt att man har jobbat, men tycker jag har tagit vara på mina kvällar ändå. Och helgen har ju varit himla trevlig, med femkamp på Grönan, sol och picknick i Tanto, grillning på gården och rosé på balkongen. Jag är så nöjd så. Men någon har fattas... Men han kommer äntligen hem imorgon. Hihi :)

Nu ska Jennie vara JÄTTETRÅKIG och STÄDA. Ja, faktiskt. En dag som denna. Men gör jag det inte nu, kommer det aldrig bli gjort. Så. Dags för lite städ-trance på högsta volym - och så KÖR VI! Yej!

Kolla här...


Glömde ju. Woho - kolla här! Nya skor. Värsta impulsköpet på lunchen idag. Oooh, dessa ska Jennie försöka balansera runt på i sommar :) (yes, det stämmer, jag och högklackat är inte direkt bästa kompisar, men jösses vad snyggt det är... så jag vill också!)


Äntligen!


Ja, äntligen. Sommaren är här. Varmt. Soligt. Härligt. Skönt. Och Jennie jobbar. Gah. Snart hoppar jag ut genom kontorsfönstret, eller något annat tokigt och ogenomtänkt. Men om exakt 6 arbetsdagar nalkas det semester. Och det i fyra - ja, jag sa FYRA - veckor. Fatta att jag är värd detta! Har liksom aldrig haft en riktigt lång semester tidigare känner jag. Tidigare har det alltid varit de veckor som "blivit över" mellan skola och sommarjobb, och då alltid inneburit någon form av flytt, mer eller mindre. Förra årets semester... Ja, den räknar jag som obefintlig. Men i år - då jäklar. Tre av fyra veckor har jag inga spikade planer, mer än att njuta. Den fjärde veckan, då bär det av till Gotland med B-A och hans goa vänner. Vi har bokat hyrbil och ska fifilura runt på ön tillsammans. Oj, det ska bli så härligt! Håll tummarna för att vädret håller i sig bara.

Tiden som gått har som vanligt inneburit mest jobb. Men i helgen var det dags för MIdsommarafton, och Jennie hängde med värmlänningarna till Töcksfors. Yej! Hade verkligen en supertrevlig helg med härliga människor, massor av god mat, galna lekar :), midsommarkransar, kubb... osv, osv. Det får bli ett par bilder istället "som vanligt"! 

 
 
 
 
 

Ett stort beslut


Har beslutsångest över ett stort beslut som skall tas. Ska jag - eller ska jag inte, byta profilbild på Facebook? Ännu svårare är då vilken bild. Är denna ett alternativ?



Svårt. Mycket svårt.

Var är värmen?


Vad hände med sommaren? Fy sjutton, vad kallt det är! Jag vill ha värme, sol och... ja, semester. Semester kommer vecka 28. Men det vore inte så dumt med sommarväder innan dess.

Trots kyla, så var helgen riktigt bra ändå, iofs. I fredags tog jag bussen ut till Nynäshamn för att hänga med Melinda. Soft! Det blev en riktig tjejkväll, med pizza, film, te och massa tjejsnack om livet i allmänhet :) Ser fram emot nästa gång!

I lördags blev det lång bussresa igen, men denna gång åt ett annat håll - Vaxholm. Det nalkades sportbar, mat, öl och fotbollsmatch tillsammans med gamla pluggkompisar och deras vänner. Väldans trevligt! Trots att matchen sög och bussresan hem till storstan var mindre upplyftande... Vi botade dock detta med en extra öl på Söder innan hemgång :) 

Och igår var det EU-val. Det känns vuxet och ansvarstagande att rösta, måste jag säga. Tråkigt att inte alla känner detsamma..,

Idag fick jag lite oväntat "kaffe"-besök på jobbet. B-A kom förbi på en kort liten fika, efter att ha spatserat runt på stan med sina elever för en "Klassens Dag". Själv kom jag iväg från kontoret runt halv sex - en massa hemligheter inför den stundande lördagen skulle ju inköpas... Jag smider planer för fullt. Hehe.
     

Ökar inläggsfrekvensen...


Bäst att inte göra mina trogna läsare besvikna (som för övrigt skrivit världens sötaste kommentarer... tack!). Här kommer ytterligare ett inlägg!

Ikväll är det fixarkväll. Det vill säga: Jag har tvättid. Varje gång jag har det försöker jag fixa med annat också. Ikväll blev det följande:

1. Bära ner saker i förrådet som stått i vägen i min lilla lägenhet lääänge.
2. Laga mat (för jag gör inte det så ofta längre tyvärr).
3. Laga extra mycket mat så det blev en matlåda till imorgon (för Jennie behöver hålla igen på lyxluncherna på jobbet).
4. Bädda rent.
5. Plocka undan all skit som ligger och skräpar (varför blir det så snabbt stökigt på 25 kvm?)

Nu är tvätten helt torr hämtad. Efter att jag har tagit tag i disken ska den strykas, vikas och hängas upp. Förhoppningsvis orkar jag ta mig en extra koll i gaderoben för att uppdatera mig om vad jag har för användbara sommarkläder egentligen INNAN jag panikartat springer in på H&M och köper massa onödigt som jag egentligen redan har djupt inne i gaderoben bakom höst/vinter-kläderna.

Fast ett nytt klädesplagg har jag iaf fått utöka min samling med denna vecka. Och det med gott samvete, även om det kostade en "liten" slant... En klänning till min kusins bröllop i augusti - då jag ska vara brudtärna! :) Tjusigare kan jag knappast bli i denna, eller vad säger ni? :)

   

Detta inlägg var kanske inte det roligaste, haha. Men bättre än inget, kanske. Nu: Mot disken. Yej. 

Kärlek


Dags för en uppdatering...

Livet har bestått av en hel del sen sist (kanske inte så konstigt, tänker säkert ni - det är ju jääääättelängesen du uppdaterade den här näst intill döende bloggen).

Men - på riktigt - livet har varit lite utav en berg-och-dal-bana under ett par veckor. Det är ingen idé att jag går in på detaljer, bara tråkigt, eller hur? Men jag kan ju tala om att jag sakta men säkert tar mig framåt. Mycket (eller egentligen väldigt mycket) tack vare min älskade bättre hälft. Tack, sötnos.

Tänkte för en gångs skull även uppdatera med BILDER. Väljer därför att rapportera om två MYCKET härliga helger som passerat (men som kommer att finnas med mig för alltid, hihi).
 
Först helgen på landet - Vigerstad. Sist jag var där var i julas. Och nu hade det hunnit bli maj... Helgen bestod av mycket mys, kärlek, vin, eld-öppna-spisen, utflykt, gräsklippning, öl, sol, fotografering, stillhet, tystnad, grillning, ännu mer vin, Eurovision-song-contest, bilkörning och familj.



Gräsmattan som B-A sedan körde över med gräsklipparen till min fars stora förtjusning.



Utsikten ut över viken. Vindstilla. Och tyst. Helt obeskrivligt underbart.



Promenad genom skogen och ut på andra sidan...

Den andra fantastiska helgen - det är vår tripp till Gränna. Ja, Gränna. Det lilla polkagrisrandiga samhället i Småland intill Vätterns strand. Där hittade B-A hotell "Amalias hus" - Sveriges minsta fyrstjärninga hotell (ja, ska det va, så ska det va, eller hur?). En natt i världens mysigaste rum (eller svit kanske man bör säga...), och trerättersmiddag med unniversums trevligaste personal fick mig att känna mig väldigt, väldigt speciell... och väldigt upp över öronen förälskad.



Rummet "Luftseglaren S.A. André" hade balkong. Hotellets enda balkong.



Ja, det stämmer, vi ville inte lämna rummet...



En liten mysflaska med sherry väntade vid vår ankomst.



Dags för middag.



Kvällsmys på balkongen.



En bild säger mer än tusen ord...

RSS 2.0