Det närmar sig...


Mindre bra på uppdatering som sagt. Men denna blogg ska inte bli något ångestframkallande i mitt liv. Det har jag nog av annars. Mycket att tänka på just nu! Allt från bra och trevliga till mindre angenäma saker. Om en vecka har jag köpt min lägenhet. Då har jag fått nycklarna och den är bara min, min, min. Flytten går av stapeln den 25:e. Overkligt? Javisst. Nu har flyttpackandet startat på allvar. Lägenheten jag ska lämna är som ett inferno utan dess like. Prylar överallt och tunga flyttlådor som står i vägen och som jag går in i hela tiden. Dock har jag mycket kvar tills jag är klar... Just nu ligger fokus på att bara få ner skiten i massa lådor. Att försöka rensa och tänka "vad ska jag ha i förrådet" redan nu varken hinner jag eller orkar med just nu. Det får ske succesivt i den nya lägenheten. Ska ju köpa mängder av nya möbler. Kanske inte mängder (25 kvm är inte stort om jag minns rätt...), men jag behöver en hel del nytt. Än vet jag inte exakt hur jag vill ha det, men jag har många idéer och drömmar :) En säng ska jag dock köpa redan första dagen. Ikea it is. Ser fram emot att klättra upp i min loftsäng och mysa... på söder :) 

Pirr, pirr i magen.   

Om två veckor


Om exakt två veckor flyttar jag. Till söder. Gud så underbart! Nu har jag två veckor på mig att ordna med allt som ska ordnas. Idag ska saker och ting delas upp och börjas packas ner (förra helgen var inte särskilt effektiv måste jag erkänna). Jag har lite andra spännande saker inplanerade denna helg också, så det här med packandet ska nog gå bra.

Hm, jag är inte så duktig på att uppdatera den här bloggen ofta. Skyller på hektiska veckor med upptagna kvällar. Singelliv med andra ord. Hehe. Inte så dumt... Ska nog klara av det här. Bara jag kommer till nya lägenheten. Och det gör jag ju snart - två veckor - det är ju ingenting! :)

I veckan bokade jag flygbiljetter till Barcelona i november. Wiee! Ska hälsa på en kompis som pluggar där just nu. Otroligt skoj ska det bli! Och framför allt att få komma iväg. Så skönt att bara dra och göra något helt annat. Ska bli superhärligt att träffa henne igen dessutom - det var alldeles för längesen sen sist.

Nu ska jag försöka fixa någon slags frukost (men om jag gissar rätt så är kylen tom...). Sen är det bara att sätta igång. 
 

Söndagsångest


Helgen är över och det är dags att snart ta tag i en ny vecka. Jag har lite ångest. Över det mesta. Både flytt och jobb. Det är väldigt mycket just nu, och det känns. Både psykiskt och fysiskt. Men jag antar att det bara är att bita ihop.

Rensandet har gått lite bättre idag. Men inser ju hela tiden nya saker som måste tas tag i. Trodde jag skulle hinna allt på helgerna nu, men får nog ta vardagarna till hjälp också. Speciellt om jag ska upp till Umeå helgen innan flytten. Kanske inte så genomtänkt, men det vore ju så himla skoj! Få tänka på något helt annat. Roa mig lite :) Ska ta en extra funderare imorgon över hur jag ska få ihop de närmaste veckorna...

Nopp, nu är det sängen som väntar. Natti.

Lördag med dålig diciplin


Idag var det då dags att påbörja det hela genom att rensa igenom bohaget. Suck. Lättare sagt än gjort. Började med att jag sov 12 timmar. Skönt för min förkylning - men halva dagen gick ju. Efter ett telefonsamtal med en vän var väl klockan typ fyra. Bara att sätta igång. Först Moby på högsta volym, sedan Kent och därefter Tiësto. Kom igång en timme ungefär tills jag blev hungrig och faktiskt lagade mat (mycket ovanligt numera, jag har gått ner mååånga kilon sen i somras...). Efter middagen var det svårt att fortsätta. Öppnade en låda och lade genast locket på igen. Detta får han rensa, tänkte jag. 

Vi sju blev det en promenad till Statoil för att införskaffa lite lösgodis. Fick ett sms igår kväll som innehöll ordet smågodis, och sen dess har jag varit sugen. Så det var bara att pallra sig ut. Egentligen kanske jag borde ha köpt kanelbullar, Kanelbullens dag till ära. Men nä, lösgodis gjorde susen. Nu är det TV som gäller för hela slanten. Nya TV4-satsningen Stjärnor på is har precis börjat. Kan nog bli intressant. Nya tag med rensningen imorgon.

Jennie från denna dag


Då var det dags. Det finns ingen återvändo. Dags att lägga det bakom mig. Dags att börja det nya livet. Jennies nya liv från denna dag. Och från denna dag ska detta liv dokumenteras här. På min blogg.

Lite kort bakgrundsfakta: Efter två år på distans och ett år i gemensam lägenhet fick jag beskedet att det inte fungerade längre av min sambo. I det ögonblicket dog jag. Nu har jag varit ensam i cirka 2,5 månad. Ingenting av ett helt liv, men det har varit en resa. Att gå från bottens botten till att se ett litet ljus, att känna ett litet hopp om att detta kan nog gå ändå. På något vis. Bara jag bestämmer mig för det.

Jag ska inte gå in på detaljer. Än. Det kanske kommer med tiden. Nu ska jag skriva om vad som händer just nu - från denna dag.

Vad som händer nu: För exakt en vecka sedan signade jag kontraktet för min första helt egna lägenhet. En liten bostadsrätt på Södermalm i Stockholm. Dit ska jag flytta 24 oktober och där ska jag bo och bygga upp mitt nya liv. Där ska jag finna min lilla fristad där jag kommer att känna mig bekväm med mig själv och mitt eget sällskap. Och där kommer jag att känna mig trygg. Det är i alla fall min plan.

Imorgon börjar det. Jag ska börja rensa och packa. Jag ska rota igenom våra gemensamma saker, och rensa ut det som är mitt. Det kommer bli tungt, det vet jag. Men ju tidigare jag tar tag i det - desto bättre. Lite extra segt är det dock på grund av att jag är sjuk. En jävla förkylning har drabbat mig vid sämsta möjliga tidpunkt. Det är nog dock en kombination av för lite sömn och förmycket stress. Både mentalt och fysiskt. Men jag har hopp - det kommer kännas bättre. Snart :)

En bra början är att sova. Så det ska jag göra nu.

Ser fram emot mitt skrivande. Och en dag kanske tala om för bekanta vad adressen är :)

RSS 2.0