Lugg igen


I torsdags hade jag äääntligen bokat tid hos frisören. Dessutom på en "ny" salong. Jag vet inte riktigt varför, men jag tror det var priset som avgjorde. Denna salong som jag nu gick till var min "hemma-salong" när jag bodde i Sthlm innan jag flyttade till Kalmar. Min frisör då jobbade såklart inte kvar, men jag tänkte att jag testar ändå.

Hade funderat lite flyktigt över om jag skulle klippa lugg igen när jag ringde och beställde tiden. Men på vägen dit beslutade jag "nej, jag vågar inte, jag kommer bara ångra mig". Men när jag klev in i salongen och fick se tjejen som skulle ta sig an mitt mitt svintoburr... Hon hade halvlångt mörkt, nästan svart hår och rak assnygg lugg. Och när jag satte mig i stolen och sa det till henne. Då var det spikat och klart: Det blir lugg! Haha. Trodde B-A skulle döda mig, men han verkar gilla det.

Detta kommer förhoppningsvis ändra på mina vanor på mornarna nu... Jag MÅSTE gå upp tidigare och blöta håret varje morgon. Kan inte bara dra det bakåt i en toffs (som ser för jävligt ut). Det måste fönas och stylas, annars kan jag inte visa mig.

Men jag är nöjd. Väldigt nöjd :) En annan rolig sak var att frisörtjejen tyckte att jag hade "galet långt hår". Jag blev så glad - för jag har aldrig varit den tjejen tidigare, men alltid velat vara. Jag har bara varit den där tjejen som aldrig kunnat spara ut håret, som tvingats klippa av det när det knappt kommit en bit på väg pga att det slitits sönder. Men nu klippte hon massor, men det är ändå långt. Yes!



Vad tycks?

Pyssel


Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och hämtat min nya dator hos bror. Där har den varit ett tag för att ominstalleras. Så nu har jag ägnat en timme och lite till åt att sitta och pilla på den. Det verkar rulla på OK. Det kändes lite oroväckande först, då den plötsligt stängde av sig av sig självt. Men just nu går det finfint. Peppar, peppar...

Irriterar mig dock på en sak. Firefox sparar inte mina användarnamn och lösenord på diverse sajter, av någon anledning. Otroligt störande. Har fått logga in på min mejl typ tusen ggr nu. Suck. Någon som vet hur man löser det lilla, men mycket frustrationsframkallade, problem?

Saknar min bättre hälft. Vi umgås nästan jämt, men ändå känns det tomt så fort vi spenderar tid hemma var för sig. Han är min prins, minsann. Puss, älskling!



Och det är många andra som är kära. Märks inte minst på alla de bröllop vi är bjudna på i sommar. Så underbart! Fick ytterligare en inbjudan idag. Det vankas lycka, fest, goda vänner - längtar!

Snö... it never ends


Idag har det varit ganska slaskigt. En liten gnutta hopp om att det hela ska smälta bort och gå mot vår väcktes inom mig. Men jag inser snabbt absurdheten i det hela. Varje gång denna känsla har kommit den senaste tiden, så har det kommit tonvis med snö dan därpå. Jag ger upp. Vi kommer få ha snö i all evighet. Jag har ändå tyckt att det har varit ganska mysigt ändå. Det har varit kallt och det har knarrat sådär vintermysigt under kängorna. Men i onsdags, när jag för en gångs skull var i god tid till jobbet och det planerade kundmötet, och med kontrollerade steg (tji fick jag) gick ner för trappan vid Skanstull tunnelbanenedgång helt och hållet fullständigt slog runt på det hala golvet och blev liggandes i brunsliskigt snöslask... då försvann den där mysiga känslan. Den helt dog. Jag blev dyngsur, i alla bemärkelser, fick gå hem igen för att byta om, komma försent till mötet. Och sist men inte minst så har jag haft ont i hela kroppen resten av veckan.

Jag vill ha vår. SOL. Jag har fått nog av det här. Snön får dock dispans vecka 9 då det vankas fyra dagar i Sälen och Jennie ska åka slalom för första gången på 12 år... Men bara då.

Ikväll har jag hemmakväll by myself. Längesen sist. Jag har lagat mumsig middag, ätit efterrätt, sett ett helt program av Let's dance, och i stort sett bara legat i soffan... Skönt. Men jag har lite ångest ändå. Typiskt mig. Imorgon måste jag verkligen ta tag i massa saker. Som att städa. Det MÅSTE göras. Men jag får min belöning på kvällen, då blir det middag ute med B-A och min kusin + man som är i Stockholm och hänger :) Det ska bli riktigt trevligt! Och eftersom det blir lite bubbel och snittar hemma hos mig innan är det nog bra om jag städar bort dom där kladdiga fläckarna sen födelsedagsfesten som jag inte orkat med ännu.

Annars rullar livet mest på i lagom takt. Även om det kanske inte märks här på bloggen. Eller det kanske är just det som det gör...

Trevlig helg, alla! :)

RSS 2.0