Burr!


Det är kallt nu. Kollar på vädret på fyran nu, och det ska visst bli -13 grader vid tolvslaget imorgon. Burr, som sagt! Det är också väldigt kallt i min lya. Usch. Har dubbla sockar. Hjälper lite det iaf. Men allra helst skulle jag ha velat ha min egna bamsebjörn här som höll mig varm. Men får snällt vänta en vecka till... Men snart så!

Men innan dess ska jag ju se till att ha ännu mer ledigt, njuta, och avsluta år 2009. Det har varit ett bra år, om än en själslig berg- och dalbana som nu börjar kännas någorlunda stabil. Jag känner goda vibbar inför 2010, så kan man ju säga. På fredag startar det :) Lär väl starta med en baksmälla, men ska låta mig bli nedslagen av det. Det går över, har jag varit med om förut... :)

Kom hem till kära Stockholm igår kväll. Idag sov jag som vanligt länge (men sitter ändå i soffan och gäspar nu, så skumt... när har jag vilat ut egentligen?), och sen bar det iväg till Ringen för nyårsinhandlande. Systemet (sjukt lång kö utanför... vad är grejen?) och ICA. Massa folk och massa mat att bära hem. Men hemma var jag nöjd och glad över att ha mina små förråd fyllda igen. Därefter en runda till svägerskans akvarium och matning av grodor och fiskar (hon själv har ju dragit till Egypten... fuskit!) som blev väldigt glada (om man nu kan se det på en akvariefisk?).

Nu ska jag snart se Rapports årskrönika... Spännande.

Rapport från Landet bortom Stress


Hej. Tänkte rapportera en sväng från min slappa ledighet. Befinner mig ute på landet. Det händer inte mycket här inte. Men det är väl också meningen. Julen har i stort sett passerat, bara lite julmatsrester som kanske slinker ner en gång till innan jag far hem till Stockholm igen imorgon kväll.

Julafton var najs. Familjen fick en weekend till Amsterdam i vår av pappsen. Riktigt trevligt, må jag säga! Det ser jag fram emot :)

Juldagen bestod av en fem timmar lång dejt med världens bästa Cara. Så trevligt! Vi höll oss borta från de fullproppade nattklubbarna med hejdlöst inträde, och hängde istället på Stora hotellet. Vin, drinkar och lyxig plockmat. Borde verkligen göras oftare!

Något seg på Annandagen tog jag mig ut i rean. Det var snöstorm som vanligt, och jag blev inte långvarig. Kom tillbaka hem med lite tröjor och dyrt smink. På kvällen blev det häng på bar igen tillsammans med Janne. Riktigt trevligt, det med! Även om jag vid min lilla promenad hem insåg att, oj, det blev för mycket. Söndagen var inte någon höjdare, må jag säga. Haha. Men det var det värt! (Kan jag i alla fall säga idag, då jag inte längre känner av det hela, hehe.)

Nu blir det nog en liten kopp te, och lite bokläsning framför brasan. Bara att fortsätta med de slöa takterna. Och komma ihåg dom, när jag om nån månad jobbar arslet av mig och undrar om man någonsin får vila ut...


Julafton nr 2 avverkad


Då har man då varit hemma hos bror och svägerska för att fira lite jul tillsammans. Dom sticker ju till Egypten precis efter jul och firar jul i Stockholm, medan lilla jag far ner till Linköping. Åh, suck... Jag vill också ha sol och värme när man som bäst berhöver det! Hm, får väl sätta på elementen lite extra ikväll, kanske... Utnyttja det lilla man har. Nä, usch, vad bittert! Jag kommer få det bra här hemma i kalla Sverige också. Speciellt ute på landet, där vi kan tända brasa och mysa i raggsockar :)

Kvällens julmys var iaf mycket trevligt! Åt massa god mat, bl a hemmagjorda köttbullar som slank ner utan problem. Detta trots det enorma julbordet som det bjöds på idag på jobbet :) Så nu var det fjärde gången det blev julmat i år... Hehe. Men jag har inte tröttnat än, och tur är väl det!

Fick hjälp av svägerskan att bära hem den enorma tavlan (iaf i förhållande till min lilla lya...) som snart ska pryda min vägg. Det kommer efter nyår bli enorm guldram och kristallkrona som präglar mitt hem. Spännande :) Hoppas det blir fint. Men vill testa nåt nyt. Bortom Ikea, med andra ord.

Nu sitter jag och slöar i soffan by myself. Inväntar Skype-dejten med B-A borta på Jamaica. Längtar enormt efter honom efter bara några få dagar... Men det är väl det som kallas kärlek, hoppas jag :)

Känns lite overkligt att jag nu ska vara ledig till den 7 januari... Det blir mycket ledig tid det, iaf med de få planer som jag har. Men. Jag har bestämt mig för att detta ska bli en underbar ledighet, där jag verkligen tillåter mig själv att slappna av. Och njuta.



Snart så...


... en jobbdag kvar, sen julledig. Mmm, efterlängtat! Som det ser ut just nu kommer jag minst sagt få tid över till att verkligen vila. Skönt. Fast en liten del av mig själv oroar sig över att det ska kännas lite ensamt efter ett tag. Men jag ska försöka njuta 100 procent. Vore ju knäppt annars...

Ikväll har jag tvättat och påbörjat packningen inför Linköping. Hade tänkt hinna längre än vad jag gjorde, men min rygg började klaga. Suck. Imorgon blir det minijul hos Magnus & Eva. Mysigt! Har slagit in julklapparna ikväll också, och hoppas dom går hem :)

Mycket mer än just det finns inte att rapportera just nu. Hehe. Ska försöka bli lite mer aktiv här nu över ledigheten nu när jag har så mycket tid. Men det finns ju en risk för att inläggen blir rätt trista. Haha. Närå, ska skärpa mig. Promise.

Gonatt!

Julen knackar på dörren


Det är lördag, sista helgen innan jul. Jobbar måndag, tisdag och på onsdag bär det av till Linköping för att äta julmat, umgås, ge och öppna paket, mysa på landet. Ska bli underbart att vara ledig 2 veckor. Välbehövligt.

Idag drog B-A till Jamaica. Tre veckor kanske inte är så lång tid egentligen, men jag kommer sakna honom en massa. Men som tur är hann vi fira vår egna lilla julafton i onsdags efter jobbet. Vi fixa julmat, la julklapparna under min lilla minigran (jag hade julpimpat lägenheten bara för detta tillfälle, hehe), tittade på Karl-Bertil Jonssons julafton på Youtube. Vi hade det himla mysigt. Och jag fick världens bästa julklapp - en SPA-massage jag ska gå på nu under ledigheten för att verkligen få koppla av ordentligt. Han hade tänkt till, min kära :) Längtar redan massor...

  

RSS 2.0